Locatia si data de livrare este Selecteaza locatia si data de livrare București 2024-05-09
Livrare Flori în toată țara
Lun-Dum: 8:00 - 21:00
RON
RO
0
Locatia si data de livrare este Selecteaza locatia si data de livrare București 2024-05-09
0
Lun-Dum: 8:00 - 21:00
  1. Acasa
  2. /
  3. Blog OkFlora
  4. /
  5. Idei de Cadouri
  6. /
  7. Legenda, traditii si idei cadouri Mos Nicolae

Legenda, traditii si idei cadouri Mos Nicolae

02 Martie 2024

/

Idei de Cadouri

/

Legenda, traditii si idei cadouri Mos Nicolae

Legendă, tradiții și idei cadouri Moș Nicolae

Cu toții așteptăm sezonul sărbătorilor de iarnă! Decorăm locuința, ieșim la patinoar, mergem la târgurile organizate în această perioadă, așteptăm vacanța și, bineînțeles, profităm de toate ocaziile să ne oferim cadouri! Printre ocazii zile în care cadourile sunt în prim plan este Moș Nicolae. Tu ce oferi cu această ocazie? Ești în căutare de idei cadouri Moș Nicolae?

Merită din plin să păstrăm această tradiție pentru sentimentul de mulțumire pe care îl căpătăm dăruind și să ne bucurăm de fericirea din ochii celor cărora le oferim daruri –  iar, în timp, am început cu toții să oferim cadouri tuturor persoanelor dragi, nu numai copiilor.

Când cauți cadourile perfecte de Moș Nicolae, încearcă să le alegi pe cele simbolice, dar care pot arăta cât mai bine aprecierea ta față de persoana căreia le oferi. Ca să îți venim în întâmpinare, am pus laolaltă câteva idei pentru care credem că sigur că vei primi multe aprecieri și mulțumiri!

Sfântul Nicolae în România

După cum știm, ziua Sfântului Nicolae este sărbătorită pe 6 decembrie, iar mulți români își sărbătoresc onomastica la această dată. Acesta este pentru noi patronul navigatorilor, pe care se consideră îi protejează și îi salvează, al soldaților în război, văduvelor, orfanilor și săracilor.

Prin tradiție, se spune că nu e bine să le dăruim celor obiecte ascuțite, obiecte de culoare neagră, produse de machiaj sau bijuterii, pentru că acestea ar aduce ghinion celui căruia le facem cadou.

Tu ai sărbătoriți printre apropiați? Dacă ești în căutare de idei cadou de Moș Nicolae, ce spui de un tort, o băutură plăcută și un buchet de flori delicate, livrate la domiciliu? Nu vei da greș cu acesta. Foarte mulți dintre clienți noștri aleg asemenea pachet pentru cei dragi!

 

 

Legenda Sfântului Nicolae și tradiția oferirii cadourilor

În noaptea dinainte, mai ales copiii așteaptă cu nerăbdare cadouri în ghetuțe. Tu știi care este legenda care însoțește această tradiție? Mai jos îți oferim câteva informații despre aceasta, apoi venim cu câteva idei populare care să-ți facă alegerea mai ușoară și să-ți aducă o mulțime de aprecieri!

Legenda este la fel de frumoasă precum și păstrarea ei timp îndelungat și pornește de la o poveste reală. Sfântul Nicolae a existat și a trăit în secolele II-III d. Hr. El a fost episcop de Myra și încă de mic s-a manifestat dornic să îi ajute pe cei nevoiași.

Sfântul a devenit cunoscut pentru faptele sale mărinimoase și s-a creat o tradiție în jurul oferirii cadourilor odată cu data care-l sărbătorește mai ales datorită unei povești din scrierile religioase: după ce a salvat de la prostituție trei surori împinse spre desfrâu de tatăl lor, Sfântul Nicolae le-a lăsat într-o noapte și o punguță cu bani la fereastră. Obișnuia să facă fapte bune sub caracter anonim. Tatăl fetelor i-a mulțumit a doua zi lui Dumnezeu pentru binefacere și cu acei bani și-a măritat toate cele trei fiice.

Dacă te gândești că cel mai bine ar fi să oferi la rândul tău bani, de ce să nu alegi un cadou la fel de practic? Un buchet comestibil delicios cu bomboane Raffaello și Ferrero Rocher va fi cu siguranță foarte apreciat și lăudatentru.

 

 

În timp, tradiția oferirii darurilor s-a păstrat și se oferă daruri în special copiilor: nuielușe pentru cei care nu au fost cuminți ori dulciuri și jucării pentru cei cuminți și ascultători. În zilele noastre, am ajuns să oferim daruri deopotrivă pentru copii și adulți, păstrând bucuria de a face cadouri și cu gândul la mulțumirea din ochii și din glasul celor care le primesc.

Oricui ai alege să oferi, nu uita deci de dulciuri! Ar trebui să fie nelipsite din fiecare cadou pentru Moș Nicolae pe care îl oferim în această zi. Și cum mai bine să surprinzi esența acestei zile decât cu o cutie de bomboane Bucuria?

 

 

Idei cadou Moș Nicolae pentru partenera de viață

Pentru copii este mai ușor să oferim cadouri, pentru că aceștia își manifestă cu ușurință preferințele. În special jocurile, jucăriile și dulciurile sunt cele care îi bucură cel mai mult. Cu siguranță însă că avem cu toții în sufletul nostru un copil interior jucăuș, așa că parte din aceste cadouri ne vor bucura și pe noi, adulții.

Când vrei să-i faci o surpriză iubitei sau soției pe care să o țină minte multă vreme și ești în căutare de o idee cadou pentru Moș Nicolae, poți alege buchetul de 36 de baloane Jumbo XXL cu Heliu. Noi putem să îi și livrăm baloanele, să-i scriem o felicitare personalizată și dacă dorești, să surprindem într-o fotografie-martor bucuria de chipul ei atunci când primește cadoul de la tine.

 

 

Idei de cadouri Moș Nicolae pentru bărbați

Pentru soțul sau iubitul tău, poți alege o băutură fină și o apă de toaletă Yves Saint Laurent La Nuit de L’Homme, pentru a-i încânta simțurile. Este un parfum senzual, plin de contraste, care răspândește un miros îmbătător, picant, aromatic, cu acorduri lemnoase. Sigur îl vei surprinde în mod pozitiv și te va aprecia pentru gest!

 

 

Dacă alegi să faci un cadou mai amuzant și vrei să stârnești zâmbete, o cutie cu bere Corona și un balon în formă de halbă de bere este alegerea perfectă pentru bărbatul special din viața ta.

Perioada sărbătorilor, zilelor de naștere și de nume reprezintă un prilej foarte bun să le arătăm încă o dată atenția și aprecierea celor dragi.

 

 

Alege un cadou inspirat, adu bucurie oamenilor apropiați ție și petrece clipe frumoase alături de aceștia!

Loading...