Locatia si data de livrare este Selecteaza locatia si data de livrare București 2024-05-09
Livrare Flori în toată țara
Lun-Dum: 8:00 - 21:00
RON
RO
0
Locatia si data de livrare este Selecteaza locatia si data de livrare București 2024-05-09
0
Lun-Dum: 8:00 - 21:00
  1. Acasa
  2. /
  3. Blog OkFlora
  4. /
  5. Sfaturi Utile
  6. /
  7. Tot Ce Trebuie Sa Stii Despre Trandafirii Criogenati

Tot Ce Trebuie Sa Stii Despre Trandafirii Criogenati

02 Martie 2024

/

Sfaturi Utile

/

Tot Ce Trebuie Sa Stii Despre Trandafirii Criogenati

Tot ce trebuie să știi despre trandafirii criogenați

Trandafirii criogenați au devenit tot mai populari în țara noastră, iar motivele sunt evidente. Nu doar că sunt incredibil de frumoși, dar modul lor de realizare îi face adevărate opere de artă pe rafturile din casa ta.

Probabil te-ai întrebat cum este realizat sau cat tine un trandafir criogenat. În acest articol, ai  toate răspunsurile. Iată tot ce trebuie să știi despre trandafirii criogenați.

1.     Scurt istoric al trandafirilor criogenați

Trandafirii se bucură de o istorie îndelungată, specialiștii estimând că aceștia există de 40 de milioane de ani. Trandafirii simbolizează iubirea și magia oferită de acest sentiment unic, așa că sunt o sursă inepuizabilă de romantism încă din cele mai vechi timpuri.  În Antichitate, apar mențiuni despre trandafiri în scrierile poeților și compozitorilor vremii.

Istoria trandafirilor a fost mereu înconjurată de simboluri, aceste flori speciale fiind apreciate pentru frumusețea, mirosul lor îmbietor și efectele terapeutice de care se bucură.

Trandafirii criogenați au apărut mult mai târziu. De altfel, procesul de criogenare își are începuturile acum 50 de ani, în 1970, când au apărut primele tehnici de conservare în agricultură.

 

 

Dar probabil te întrebi ce înseamnă criogenat? Criogenarea presupune producerea unor temperaturi foarte joase. Procesului de înghețate îi urmează cel de deshidratare. Criogenarea este folosită mai ales asupra produselor perisabile sau fragile, atunci când se dorește păstrarea în siguranță sau transportarea lor mai ușoară.

2.     Ce presupune procesul de criogenare a trandafirilor?

Criogenarea trandafirilor este un proces destul de complex și necesită un timp îndelungat, însă rezultatul este cu adevărat spectaculos.

După cum am menționat anterior, primul pas al criogenării este înghețarea. Trandafirului îi sunt desprinse cu grijă petalele, iar, ulterior, acesta este supus unor temperaturi foarte scăzute cuprinse între -30 si -55 de grade Celsius, pentru 24 de ore.

În continuare, părțile trandafirului sunt supuse unei creșteri lente a temperaturii pentru a determina deshidratarea. Apa este aspirată constant de pe părțile trandafirului. Acest proces durează aproximativ 4 săptămâni.

La final, părțile trandafirului conservate individual sunt asamblate manual, astfel încât să arate natural. Este nevoie de foarte multă muncă, pricepere și răbdare pentru a obține un rezultat de admirat. Trandafirului i se poate da și alte forme, precum cea a unei inimi pentru rezultate și mai spectaculoase.

De asemenea, în cazul trandafirilor colorați în nuanțe mai puțin obișnuite, precum albastru sau curcubeu, culorile se obțin fie prin pictare, fie prin introducerea de pigment colorat în tulpină în faza de creștere a trandafirului, când floarea este încă boboc.

 

 

3.     De ce sunt trandafirii criogenați atât de populari?

În ultimii ani, trandafirii criogenați au devenit tot mai populari în România. În prezent, reprezintă unul dintre cele mai căutate și apreciate cadouri în rândul îndrăgostiților, fiind un simbol al iubirii eterne.  Acest statut l-au primit și datorită faptului că trandafirii criogenați au o durată de viață de până la 25 de ani, dacă sunt ambalați și îngrijiți corespunzător.

Așadar, spre deosebire de un buchet de flori care rezistă câteva zile, trandafirii criogenați sunt un dar minunat care te vor încânta cu frumusețea lor mult timp și care îți vor aminti cu plăcere de momentul când ți-au fost dăruiți. Sunt un cadou deosebit, dar și o decorațiune inedită pentru locuința ta. Florile aduc mereu bucurie unei camere, așa că unul sau mai mulți trandafiri nemuritori sunt o alegere inspirată și inedită.

În plus, mulți preferă trandafirii criogenați în locul altor plante întrucât sunt și foarte ușor de întreținut. Nu au nevoie de apă sau lumină solară. Există, desigur, câteva recomandări de care este bine să ții cont pentru a le prelungi cât mai mult durata de viață.

Există mai multe tipuri de trandafiri criogenați. Îi poți achiziționa în cutii sau cupole și, de asemenea, poți alege dintr-o varietate de culori. De asemenea, îi găsești în mărimi diferite, de la trandafiri criogenati mici până la trandafiri criogenati xxl.

 

 

Un dar precum o cupolă cu trandafiri criogenati albastri este o alegere de neuitat. Totuși, probabil cei mai populari trandafiri criogenați sunt cei roșii, prezentați în cupole, întrucât amintesc de frumoasa poveste de dragoste din „Frumoasa și Bestia”. De altfel, basmul le-a adus și popularitatea.

4.     Cum îngrijim trandafirii criogenați?

Deși nu necesită o atenție deosebită, există câteva recomandări de care este bine să ții cont pentru a te bucura de trandafirii criogenați o perioadă cât mai lungă de timp. Dacă intenționezi să îți achiziționezi sau ai primit un astfel de cadou, este momentul să arunci o privire asupra condițiilor de păstrare.

În primul rând, îți recomandăm să păstrezi trandafirul în ambalajul său. Acesta îl va proteja inclusiv de praf, dacă vorbim despre un trandafir criogenat în cupolă. Așadar, acesta poate avea o durată de viață mai mare decât cel în cutie, spre exemplu.

 

 

În al doilea rând, ai grijă să ferești trandafirul de razele puternice ale soarelui și de umiditate. Nu necesită apă sau alte îngrijiri speciale precum plantele naturale.

Dacă respecți aceste reguli simple, te poți bucura o lungă perioadă de trandafirii criogenați.

Dacă nu erai convins, acum probabil îți dorești și tu un astfel de trandafir special. Din fericire, ai o gamă variată din care poți alege ce îți place. Sau poate tocmai ai găsit darul potrivit pentru persoana iubită. Indiferent de motivul pentru care achiziționezi trandafiri criogenați, alegerea este, cu siguranță, cea mai bună.

Loading...