Locatia si data de livrare este Selecteaza locatia si data de livrare București 2024-12-22
Lun-Dum: 8:00 - 21:00
RON
RO
0
Primul Marketplace de flori și cadouri în România
Locatia si data de livrare este Selecteaza locatia si data de livrare București 2024-12-22
0
Lun-Dum: 8:00 - 21:00
Livram in Bucuresti
Livram in Bucuresti

timp de 2-5 ore

Poză Martor
Poză Martor

Video la livrare

Garanție
Garanție

returnare plată

Livrare anonimă
Livrare anonimă

la solicitare

Livrare prin curieri proprii
Livrare prin curieri proprii

oriunde in Romania

Livrăm cunoscând doar
Livrăm cunoscând doar

Facebook, Instragram, Nr. telefon

  1. Acasa
  2. /
  3. Plantele
  4. /
  5. Bonsai ingrijire
Unde vrei sa trimiti florile si cadourile?

Bonsai ingrijire

Sortează după
Disponibil 14 Produse

Bonsai ingrijire

Ingrijirea Bonsailor

Bonsaiul este o arta straveche care a aparut in Japonia si s-a raspandit treptat in intreaga lume. Esenta sa este cultivarea copacilor in miniatura, care sunt folositi pentru a decora casele ca parte vie si unica a interiorului. Caracteristicile generale ale bonsaiului sunt: frunze mici sau medii, noduri la tulpina, cresterea radacinilor in latime si nu in adancime, flexibilitatea trunchiului, rezistenta la seceta, capacitatea de a se adapta la diferite conditii si de a se recupera rapid. Un bonsai poate fi format din orice specie, dar cea mai buna alegere ar fi: conifere (ienupar, pin, molid), foioase (artar, fag, stejar, mesteacan), vesnic verzi ( ficus bonsai, hibiscus, maslin).

Ideea de a avea un Bonsai in propria casa este foarte atragatoare, dar multi se opresc din lipsa de informatii in legatura cu ingrijirea bonsaiului. Un bonsai are nevoie de iluminare puternica cel putin 6 ore pe zi. Dar, in acelasi timp, lumina directa a soarelui trebuie evitata pentru a preveni arsurile. De asemenea, coniferele, maslinii au nevoie de o temperatura iarna de 5-13 grade, iar locuitorii tropicelor ar trebui sa aiba un mediu cu o temperatura de 18-24 grade pe tot parcursul anului. Cel mai potrivit sol pentru bonsai este akadama. Aerul trece perfect prin el, absoarbe umezeala si nu se lipeste. Acesta trebuie udat cu apa la temperatura camerei odata la 3-4 zile, cand este uscat. De asemenea, este indicata si pulverizarea cu apa a bonsaiului, pentru a mentine umiditatea.

Bonsai Ficus Ginseng Ingrijire

Ficus Bonsai este unul dintre cele mai populare specii din randul artei Bonsai. Este specia care se gaseste cel mai usor in spatiul comercial, dar si printre cele mai putin pretentioase la ingrijire. Cum se ingrijeste un bonsai ficus?

Iluminare: Ficus Bonsai este fitofil, ii place lumina difuza stralucitoare. De asemenea, tolereaza bine penumbra, iar iluminarea artificiala de asemenea il ajuta la crestere.

Temperatura: vara, prefera regimul de temperatura intre + 18 ° С - +23 ° С, iar iarna termometrul nu trebuie sa scada sub 16 ° С.

Udare: in perioada de primavara pana toamna, ficus bonsai are nevoie de udare abundenta. Intre proceduri, pamantul ar trebui sa se usuce, la aproximativ 3 cm adancime.

Umiditatea aerului: bonsai ficus ginseng iubeste umiditatea ridicata, asa ca va raspunde cu recunostinta la pulverizarea zilnica, de doua ori pe zi. Il poti rasfata cu un dus cald, dar nu mai mult de o data pe luna. Si, desigur, stergerea frunzelor cu un burete umed este o parte integranta a procedurilor de umidificare.

Replantare: ficus bonsai are nevoie de sol fertil akadama. Are nevoie de replantare anuala, in timp ce pamantul trebuie inlocuit complet, completat cu ingrasaminte complexe sau speciale pentru cultivarea ficusului.

Modelarea coroanei: ramurile ficusului ginseng sunt foarte plastici. Daca preferati o coroana mai ramificata, atunci ar trebui sa taiati varful copacului, lasand doar 5 cm din lungimea ramurii. Puteti forma o coroana in directia de crestere a celei mai mari ramuri. De asemenea, apeleaza la ajutorul sarmei pentru a alege in mod independent directia de crestere a lastarilor.

Cum se inmulteste bonsaiul

Exista mai multe modalitati de a inmulti un bonsai, insa toate sunt procese meticuloase, care pot sa nu dea roade in conditii de casa. Daca vrei sa incerci acest lucru singur si refuzi sa achizitionezi unul deja crescut dintr-un magazin de specialitate, iti vom da cateva sfaturi. Sunt doua modalitati de a face acest lucru: crestere bonsai din seminte sau crestere bonsai din butasi. Cea mai accesibila si usoara metoda este inmultire bonsai prin butasi. Pentru acest lucru, este nevoie de o foarfeca de gradina pentru a taia o ramura pe diagonala. Dupa care, aceasta trebuie pusa intr-un pahar cu apa pentru a-i creste radacini. Mai apoi, poate fi plantata si ingrijita corespunzator conform practicilor bonsai.

Pagini 1
Loading...